Valikko

Sarjataulukko

[sjlSarjataulukko statgroupid=’6851′ tblclass=’liigataulu’ type=’small’]

WBH jatkaa voittojen tiellä – peli-ilo on palannut

LPS–WBH-F 5–7 (1–3, 1–3, 3–1)

White Bears Helsinki nappasi kolmannen voittonsa harrastesarjassa, kun jääkarhupaidat jyräsivät hyvän joukkuehengen siivittämänä 7–5-vierasvoittoon Ilmalan sunnuntai-illassa.

1. erä

WBH aloitti kamppailun erinomaisesti ja oli läpi avauserän parikin potkua edellä. Kaikki kolme ketjua pystyivät luomaan laadukkaita maalipaikkoja ja viisikkojen puolustuspeli toimi mainiosti. Vaikka kotijoukkue LPS avasikin maalihanat, ei jääkarhupaidoilla ollut missään vaiheessa hätää. Maalitkin olivat komeaa katseltavaa: raamikas härkä Tony Moilanen tulitti ranteella takaylänurkkaan 1–1-tasoituksen, ensimmäistä kahden maalin iltaa WBH-nutussa viettänyt Antti Pohjoranta sivalsi kaksi vastaan yksi -hyökkäyksestä Mikko Mannosen hyvästä tarjoilusta 2–1-johtomaalin ja hurjassa iskussa oleva Tomi Paananen täräytti ranteella vieraiden kolmannen kihauksen.

2. erä

WBH jatkoi toisella vartilla hyvää joukkuepelaamista ja tolppien välissä Abel Rautakoski oli erinomainen. Jokainen pelaaja kannusti toista vaihtoaitiossa ja nimenomaan peli-ilo tuntuukin kahden edellisen voitokkaan pelin perusteella palanneen harrastejengin pukukoppiin. Toisessakin erässä jääkarhupaidat iskivät silmiä hiveleviä osumia ja paketti pysyi hyvin kasassa: Mannosen ja Paanasen taidokkaisen siirtojen jälkeen Pohjoranta lapio suorasta hyökkäyksestä 4–1-johto-osuman, neljän tehopisteen iltapuhdetta viettänyt Paananen iski läpiajosta alivoimalla viidennen maalin ja vahvan kamppailun pelannut puolustaja Tuomo Askola tinttasi maestro Jani Häkkisen mainiosta tarjoilusta erätaukolukemiksi 6–2.

3. erä

Kolmas erä oli vierailta kaksijakoinen. Erään mahtui todella paljon hyivä vaihtoja, jolloin peli pyöri vastustajan päässä mallikkaasti ja näyttävästi. Toisaalta tempo tippui loppua kohti, ja se antoikin varsinkin loppuminuuteilla liian halvalla tulleet kavennusosumat. Rautakoskelta todella tärkeitä koppeja kolmannessa erässä ja maalivahti loi omiin myös positiivisella asenteellaan lisää uskoa erätauoilla. WBH:n ainokaisen päätöserässä latasi takanurkkaan neljä tehopistettä kerännyt, näppäriä kikkoja väläytellyt Mannonen. Hienon esityön osumaan tarjoili työteliäs Paananen.

Yhteenveto:

Tärkeä voitto ja jokainen pelaaja taisteli hymy huulilla kaukalossa joukkueen eteen. Hyvä peli-ilme lähes koko kamppailun ajan ja hienoja onnistumisia usealle pelaajalle. Syöttäminen on mennyt eteenpäin koko ajan ja laadukkaita maalipaikkoja WBH pystyy luomaan pelistä toiseen ison määrän. Puolustajien avauspelaaminen hyvällä tasolla. Totta kai parannettavaakin vielä löytyy, mutta tästä on hyvä jatkaa ensi sunnuntain JHPK-kamppailuun kotikaukalossa.

WBH:n sunnuntai-illan tähdistö:

⭐⭐⭐ Tomi Paananen, 2+2

Teki valtavan työmäärän joukkueen eteen: riisti kiekkoja, voitti kaksinkamppailuja, luisteli molempiin suuntiin täysillä, loi paikkoja ja maalasi kahdesti. Pelannut viime aikoina todella hyvin ja ollut harjoituksissakin pitelemätön.

⭐⭐ Mikko Mannonen, 1+3

Viihtyi Hartwall Arenan harjoitushallin kaukalossa kuin kotonaan. Kiekko totteli hyvin ja jalkakin liikkui tällä kertaa. Rakensi paljon maalipaikkoja oivalluksillaan ja sai nyt myös onnistumisia tehopisteiden muodossa.

⭐ Antti Pohjoranta 2+0

Kahden maalin ilta oli ensimmäinen WBH:n riveissä. Teki töitä kaukalossa molempiin suuntiin ja malttoi pysyä kiekolla. Aina positiivinen asenne kaukalossa ja kopissa.