Valikko

Sarjataulukko

[sjlSarjataulukko statgroupid=’6851′ tblclass=’liigataulu’ type=’small’]

Voitto petojen kohtaamisessa- Playoffpaikka omissa käsissä!

WBH – Preds 6-4
(3-0, 1-4, 2-0)

Joukkueet lähtivät illan otteluun sijoilta 5. ja 6. Preds oli jo menettänyt mahdollisuutensa edetä pudotuspeleihin, mutta WBH oli yhä mukana taistelunsa viimeisestä playoff-paikasta F.I.L.A:n kanssa, josta se oli ennen peliä pisteen jäljessä ottelun vähemmän pelanneena. Otteluun riittikin kovaa tunkua ja valmennus joutui tekemään kovia ratkaisuja illan kokoonpanoa valitessaan.

1.ERÄ

Voittamisen palo loisti heti ottelun alussa kotijoukkueen otteista, kun se iski päälle kovalla temmolla ja korkealla karvauksella. Ottelun alkutahdit lyötiin heti minuutin pelin jälkeen, kun Ville Silvennoinen ohjasi hienosti Niklas Ojan viivalaukauksen maaliin. Minuutti edellisestä ja salama-alku sai jatkosointunsa, kun Markus Henriksson pääsi tälläämään suoraan syötöstä sydämensä kyllyydestä. Maaliin syötöt tarjoilivat väkevässä vireessä ollut junioriosasto Jere Simola ja Mark Simanovskiy. Räjähtävä alku ruokki kotijoukkueen itseluottamusta ja se jaksoi karvata kovaa ylhäältä aiheuttaen vastustajalleen lukuisia kiekonmenetyksiä. 3-0 lukemat syntyivät 10 peliminuutin kohdalla, kun puolustuksen aivoina operoiva Markus Henriksson upotti illan toisen osumansa, jälleen nuoremman Simolan ja Simanovskiyn esityöstä. Vielä erän lopulla 4-0 lukemat olivat useaan otteeseen lähellä, mutta lopulta ensimmäisellä erätauolle lähdettiin kotijoukkueen johtaessa 3-0. Ensimmäisen erän torjunnat kirjattiin pelitapahtumiin nähden hieman yllättäen tasalukemin 12-12.

2.ERÄ

Kotijoukkue haluaa varmasti unohtaa toisen erän synkät minuutit, sillä vierasjoukkue Preds onnistui neljästi maalinteossa 2 minuutissa ja 51 sekunnissa. 3-1 kavennus syntyi, kun omalla siniviivalla tullut kiekonmenestys aiheutti 2 vs 1 tilanteen, josta kiekko naulattiin yläriman kautta maaliin. Sama herrasmies onnistui puolittaisesta läpiajosta puoli minuuttia myöhemmin, jälleen aivan räpyläylänurkkaan suuntautuneella laukauksellaan. Seuraavana onnistui Predsien tehopuolustaja, joka veivasi 3-2 hyökkäyksestä kiekon rystyltä kattoon. 3-4 maali syntyi ylivoimahyökkäyksen ribarista. Tässä kohtaa joillekin saattoi jo hiipiä mieleen joukkueiden avauskohtaaminen, jossa kyytiä oli välillä kovin kylmää. Tällä kertaa valkopaidat eivät kuitenkaan olleet valmiina antautumaan, vaan mielet pidettiin positiivisena ja tasoitusmaalia alettiin hakea tosissaan. Valitettavasti viisikon etäisyydet alkoivat kasvaa liian isoksi ja näin keskialueella alkoi syntyä kiekonmenetyksiä ja syötönkatkoja, joista Preds sai aikaan vaarallisia ylivoimahyökkäyksiä. Äärimmäinen tasoitusmaali syntyi kuitenkin minuuti ennen erän loppua, kun raketti Joni Jouhkimainen nosti rystyltä kiekon maalin ylänurkkaan Ville Silvennoisen ja Niklas Ojan kirjatessa maaliin illan toiset tehopisteensä. Toisen erän torjunnat kirjattiin lukemin 13-11.

3.ERÄ

Tasoitusmaali antoi kotijoukkue WBH:lle lisävirtaa ja se tuli jälleen väkevästi kolmannen erän alkuun. Pitkä painostus aiheutti kolmen minuutin kohdalla ottelun ensimmäisen jäähyn, mutta ylivoima ei tuottanut kotijoukkueelle toivottua tulosta. Mahdollisuuksia johtomaalin iskemiseen syntyi joukkueille lähes vuoronperään, mutta 4-4 lukemat säilyivät taululla sitkeästi. Kotijoukkueen riemu repesi kuitenkin 4.5 minuuttia ennen loppua, kun ykköskenttä pääsi 3 vs 2 hyökkäykseen, jossa Christopher Tilk syötti kiekon taakse Aleksi Meriluodolle, joka jatkoi millintarkalla syötöllään kiekon kapteeni Korhoselle, joka veti liikkuvat taakse ja latasi sydämensä kyllyydestä kiekon maalin etunurkkaan. Sinetti ottelulle saatiin, kun vahvan viimeisen erän pelannut ykköskenttä naulasi uudestaan Tom Westerin vapauttaessa upealla avauksella Tilkin läpiajoon, josta tämä ujutti kiekon maalivahdin längeistä sisään. Lopussa kotijoukkueella oli vielä paikka kaunistella lukemia, mutta lisämaalit jäivät tällä kertaa haaveeksi. Viimeisen erän torjunnat kirjattiin lukemin 7-13.

OTTELUN RATKAISU:

Kotijoukkue WBH pelasi yhtenäisesti ja voittamisen halu loisti otteista. Toisen erän koomailu olisi voinut toisena päivänä maksaa sarjapisteet, mutta tällä kertaa joukkueen selkäranka kesti nopeat takaiskut. Joukkueen omanpään pelaaminen oli pääsääntöisesti hyvällä tasolla ja myös omista päästiin liikkeelle mainiosti. Vaihtojen pituus ja koostumukset pysyivät kasassa ja lopulta voittoon ylsi joukkue, joka sitä halusi enemmän. Playoff unelma elää – ja mikä parasta, on omissa käsissä.

MAALIVAHDIT:

WBH: Saku Uuskoski 12+13+7=32, 88,89 %

Preds: Miikka Nousiainen 12+11+13=36, 85,71%

 

WBH:N TÄHDISTÖ:

⭐⭐⭐ Markus Henriksson (P), 2+1

Peliälyllään loistava puolustaja vietti harvinaista kahden maalin ja kolmen pisteen tehoiltaa. Maalit ja pisteet olivat seurausta aktiivisesta pelaamisesta. Avasi peliä erinomaisesti, puolusti hyvin ja reagoi viivassa tilanteisiin. Kauden parasta peliä, juuri oikeaan aikaan.

⭐⭐ Tomi Paananen (OL), 0+0

Pelasi loisteliaan pelin, silti jäi ilman palkintoa tehopisteiden muodossa. Riisti, raastoi ja sai maalipaikkoja lähes jokaisessa vaihdossa, mutta ruuti oli märkää. Aina piikkinä vastustajan puolustajien lihassa. Vakuutti myös joukkueen DJ:n otteillaan.

Jere Simola (KH), 0+2

Nuorempi Simola löysi mainion pelivireen oman ketjunsa kanssa. Sai tusinan verran maalipaikkoja, mutta jäi ilman maalia. Kahmi aloituksia kovalla prosentilla ja sai ketjun lyhytsyöttöpelin toimimaan.