Valikko

Sarjataulukko

[sjlSarjataulukko statgroupid=’6851′ tblclass=’liigataulu’ type=’small’]

Upea viikon aloitus – Sarjakärki kaatui trillerissä!

TJV Young Stars – WBH 7-8 (3-1, 1-4, 3-3)

Maanantai illan primetime- ottelu tarjosi upeaa kiekkoviihdettä yleisölle, jota oli saapunut paikalle ilahduttavan paljon. Katsomossa riitti White Bears fanipaitaa, pipoa ja jopa näyttävä WBH plagaatti. Tämä antoi pelaajistolle extra latausta otteluun.

1.erä

Ilman pistemenetyksiä otteluun lähtenyt kotijoukkue TJV Young Stars vyöryi alkuminuutit kovalla sykkeellä. Alkuminuutit pyörittiinkin kokolailla WBH päädyssä ja vaihtoaitiossa puhalleltiin parin ensimmäisen vaihdon jälkeen ilmaa oikein kunnolla. Aistittavissa oli kuitenkin innostus pelin temposta ja tiedosta, että voittoon ei tule riittämään puolittainen suoritus. Maalissa Saku Uuskoski venyi useampaan upeaa gamesaveriin, mutta vaikka peli tasoittuikin erän loppua kohti huomattavasti, lähti kotijoukkue TJV 3-1 johdossa ensimmäiselle erätauolle. Maalit tulivat ylivoimahyökkäyksistä keskialueen kiekonmenetyksien seurauksena.

2.erä

Pelin ensimmäinen käännekohta nähtiin toisen erän alussa, kun kapteeni Korhonen iski alivoimalla upean ohjurimaalin aivan maalin ylänurkkaan. Vaikka TJV onnistuikin hetkeä myöhemmin lisäämänsä johtonsa taas kahden maalin suuruiseksi, oli pelin momentum kääntynyt karhujen hyväksi. Voimasuhdanteiden vaihtumista edesauttoi TJV:n jäähyily. Jostain syystä johtoasemassa TJV:n hermokontrolli petti totaalisesti ja pikkukakkosten lisäksi käytösrangaistuksia alkoi tippumaan joukkueelle. Tätä valkoiset Karhut eivät jättäneet hyödyntämättä, kun nopeusihme Joni Jouhkimainen iski kiekon kahdesti 5 sekunnin sisään maalinperukoille. Hattutemppu ottelun puoliväliin mennessä oli jouhkimainen vastaus otteluennakon luomiin paineisiin. Kun vielä kauden avauspelinsä pelannut Aleksi Meriluoto napautti ribarista kiekon verkonperukoille pääsi karhulauma lähtemään erinomaisen erän jälkeen 4-5 johdossa viimeiseen erään.

3.erä

Jäähyilyään jatkanut TJV onnistui tasoittamaan pelin alivoimaisena harhasyötön seurauksena. Kun se vielä hetkeä myöhemmin onnistui uudelleen maalinteossa, oli karhulauma joutunut taas takaa-ajajan osaan. Kauaa WBH ei 6-5 lukemia taululla sietänyt, kun kapteeni Korhonen iski kiekon toistamiseen verkonperukoille aivan ylänurkkaan suuntautuneella rannelaukauksella. Upea ja tärkeä maali nosti karhujen itseluottamuksen ja fiiliksen takaisin kattoon. Pelin lopullinen käännekohta nähtiin 7 minuuttia ennen loppua, kun TJV:n puolustaja syyllistyi halpamaiseen polvitaklaukseen, jonka jälkipuintien seurauksena WBH pääsi pelaamaan 5-3 ylivoimalla. Silloin illan sankari Jouhkimainen astui esiin vieden joukkueen 6-8 johtoon kahdella maalillaan. Viisi(!) maalia varmasti riittää siihen, että mm. Esko Seppänen ja Antti Raanta pitävät jatkossakin #91 fanipaidan itsellään. TJV onnistui vielä 13 sekuntia ennen loppua kaventamaan ylivoimalla loppulukemat 7-8 taululle. Nämä lukemat jäivät voimaan ja niin WBH nappasi ansaitusti kaksi sarjapistettä todella kovalta vastustajaltaan.

Joni Jouhkimainen

5 maalia. Se varmaan riittänee..

 Petri Korhonen

2+1 tehopisteet. 3-2 kavennus ja 6-6 tasoitus tulivat todella tärkeisiin paikkoihin henkisesti. Riisti, raasti ja viimeisteli.

 Saku Uuskoski

7 päästettyä maalia. Silti loistava maalinsuulla. Otti varsinkin avauserässä lukuisia gamesavereita, jotka pitivät lukemat siedettävinä ja lisäsivät uskoa ja taistelutahtoa joukkueessa. Spagaatti venyi näyttävästi.