Valikko

Sarjataulukko

[sjlSarjataulukko statgroupid=’6851′ tblclass=’liigataulu’ type=’small’]

Rökäletappio kotiavauksessa – nopea nollaus ja eteenpäin

WBH-F–Noutajat
4–14 (1–5, 2–5, 1–4)

1. erä

White Bears Helsinki ja Noutajat iskivät yhteen itähelsinkiläisten välisessä rivalryssa. Avauserä oli WBH:n kannalta todella murheellinen ja ottelu olikin ensimmäisen vartin jälkeen käytännössä ohi. Isännät eivät missään nimessä aloittaneet täysin huonosti, vaan pystyivät luomaan maalipaikkoja ja pelaamaan ajoittain varsin hyvääkin lätkää. WBH istui kuitenkin liikaa jäähyllä ja vastustaja rokotti omista paikoistaan kovalla prosentilla. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin 1–5-tappioasemasta. Karhupaitojen maalin iski ylivoimalla viivakudillaan Sebastian Salaja, jolle osuma oli ensimmäinen WBH-nutussa.

2. erä

Vieraiden maalitehtailu jatkui myös toisessa erässä. WBH pelasi huonoa viisikkopeliä ja kotijoukkueen tekemisestä katosi hetkeksi peli-ilo. WBH:lla oli omat maalipaikkansa ja hallintahetkensä, mutta ehjäksi pelaamiseksi sitä ei voinut kutsua. Fiksusti pelannut Noutajat liikutti kiekkoa järkevästi ja pääsi jatkuvasti ylivoimahyökkäyksiin. WBH:n maalilla Peter Hortling jätettiin liian yksin. Erätauolle lähdettiin vieraiden 3–10-johtolukemista. Karhupaidoilta maaliverkkoa heiluttivat työmyyrä Tomi Paananen ja kapteeni Jani Häkkinen.

3. erä

WBH:n selkäranka oli jo katkennut kolmanteen erään lähdettäessä. Vaikka omissa soikin jälleen tiuhaan, niin pelissä oli myös hyviä jaksoja. Noutajat rokotti jälleen tehokkaasti isäntien virheistä. Loppulukemat olivat vieraille lopulta 4–14. WBH:lle siis kauden ensimmäinen tappio. Karhupaitojen kolmannen erän maalista vastasi Samuel Sjöman, jolle maali myös ensimmäinen WBH:ssa.

Ottelun ratkaisu:

Noutajat pelasivat fiksusti ja murensivat liian helposti WBH:n viisikon. Sitä kautta vastustajalle tuli paljon ylivoimahyökkäyksia, eikä vieraat jättäneet niitä käyttämättä. Puolustaminen oli välillä laiskaa ja halutonta. Pelin sisällä WBH:lla oli hyviäkin juttuja ja paljon maalipaikkoja, joten siinä mielessä vähän valoakin tunnelin päässä kotijoukkueen tekemisessä. Fakta on myös se, ettei tuolla jäähymäärällä ole kovin helppoa voittaa tässäkään sarjassa. Tulos tietyllä tapaa mairittelee vastustajaa, mutta tulosta täytyy kuitenkin kunnioittaa. Jokaisella pelaajalla on varmasti peiliin katsomisen paikka. Seuraavaan otteluun startin täytyy olla parempi ja se lähtee jokaisen henkilökohtaisesta valmistautumisesta. Tästä ei saa lannistua. Pää pystyyn ja eteenpäin! Kaikki tietää, että pystymme parempaan ja meillä on hyvä nippu kasassa. Pidetään hyvä fiilis päällä, niin sitä kautta pelihuumori säilyy ja tuloskin on varmasti jatkossa hyvä.

Maalivahdit:

Peter Hortling, WBH 8+8+5=21
Olli Haapio, Noutajat 10+12+12=34

WBH-tähdistö:

⭐⭐⭐ Jani Häkkinen 1+0
Kapteeni yritti loppuun saakka ja huolehti, että pelihuumori säilyy vaikka kyyti tulostaululla olikin kylmää. Teki hienon maalin ja niitä on tälle liukkaalle sekä taitavalle sentterille tulossa lisää. Ykkösketju loi paljon paikkoja.

⭐⭐ Sebastian Salaja, 1+2
Kolmen tehopisteen iltapuhde. Ensimmäinen maali WBH-paidassa on aina iso juttu ja toivottavasti joku muisti käydä hakemassa kiekon talteen. Väläytteli hyökkäyspäässä: toimitti kiekko luukulle ja jakeli limppua hyökkääjien lapaan.

⭐ Juhamatti Pukka, 0+1
Hankki vastustajalle nopeudellaan ja yritteliäisyydellään usemmankin rangaistuksen. Sahasi muutamaan otteeseen Samuel Sjömanin kanssa huippupaikoille ja hyviä juttuja oli nähtävissä myös tutkapari Mikko Mannosenkin kanssa. Kauden avausmaali vain ajan kysymys. Teki hyvin töitä ja liikkui kentällä molempiin suuntiin vahvasti.