Valikko

Sarjataulukko

[sjlSarjataulukko statgroupid=’6851′ tblclass=’liigataulu’ type=’small’]

Pronssia tuli – Kausi päättyi voittoon

Tavastia Shrimps – WBH 3-5
(0-1, 0-2, 3-2)

Runkosarjanelonen White Bears lähti saalistamaan seuran ensimmäistä mitalia välierä pettymyksen jälkeen, kun vastaan asettui runkosarjakakkonen Tavastia Shrimps. Haaste tiedettiin kovaksi, sillä ottelu pelattiin Tavastian kotihallissa Paloheinässä, jonka kapeassa kaukalossa sen pelitapa on parhaimmillaan. Ottelu oli osa jääkiekkoliiton finaaliviikonloppu tapahtumaa, jonka aikana Paloheinän ja Myllypuron jäähalleissa pelattiin yhteensä 14 eri harrastesarjan mitaliottelut.

1.ERÄ

White Bears sai pronssiotteluun väkevän alun, kun Aleksi Meriluoto ja Riku Moilanen vapauttivat kapteeni Korhosen läpiajoon, josta tämä naulasi rutiinilla kiekon kilpipuolen ylänurkkaan. Avauserässä kiekko pyöri pääosin vierasjoukkue WBH:n kenttäpäädyssä, mutta joukkue onnistui puolustamaan tiiviisti keskustaa ja pelaamaan maalinedustalla Tavastian pelaajien mailat pois pahanteosta. Erän puolessa välissä vierasjoukkue pääsi kokeilemaan ylivoimalla johdon kasvattamista, mutta ylivoimaa ei tahdottu saada pyörimään kunnolla. Hetki tämän jälkeen oli Tavastian vuoro kokeilla ylivoimansa toimivuutta. Karhupaitojen alivoima kuitenkin toimi ylivoimaa paremmin ja Tavastian vaaralliseksi tiedetty ylivoima onnistuttiin pimentämään hienosti. Tavastia sai erän parhaat paikkansa lähinnä suorista hyökkäyksistä, jotka WBH maalissa pelannut Saku Uuskoski torjui varmoin ottein. Ensimmäisen erän torjunnat kirjattiin lopulta lukemin 8-12.

2.ERÄ

Toisessa erässä peli alkoi kääntymään karhupaidoille, jonka luisteluvoima ja leveämpi rosteri alkoi selvästi väsyttää raskasjalkaisempaa vastustajaa. Lisämaaleja saatiin kuitenkin odottaa erän puoliväliin saakka, kunnes harvemmin maalintekijänä viihtyvä Jukka Veteläinen iski kapteeni Korhosen syötöstä tärkeän 0-2 maalin. Pian tämän jälkeen joukkue joutui alivoimalle molemminpuolisen huitomisen seurauksena. Alivoima toimi jälleen hienosti ja muutama vaarallinen laukaus onnistuttiin blokkaamaan uhrautuvaisesti. Tämä kasvatti selvästi joukkueen tunnetilaa ja antoi uutta puhtia myös hyökkäyspelaamiseen. Niinpä pian alivoiman jälkeen, joukkueen ykköskenttä iski jo kolmannen kerran, kun kapteeni Korhosen esityöstä Christopher Tilk viimeisteli taidokkaasti maalinedustalta 0-3 osuman. Tästä tilanteesta myös lähdettiin viimeiseen erään. Toisen erän torjunnat kirjattiin lukemin 13-7. Pelin hallinnan vaihtuminen vierasjoukkueelle heijastui siis myös torjuntatilastoihin.

3.ERÄ

Karhupaidat lähtivät kauden viimeiseen eräänsä mitään säästämättä. Vastustajan väsyminen antoi joukkueelle lisää virtaa ja niinpä se pääsi heti erän alkuun ylivoimalle. Ylivoima ei kuitenkaan tälläkään kertaa aiheuttanut suurempia hurraahuutoja, mutta pian jäähyn päättymisen jälkeen samettikäsinen Aleksi Meriluoto ujutti kiekon neljännen kerran Tavastian maaliin. Maalia alustivat illan toisen syöttöpisteensä kirjauttanut Riku Moilanen ja Janne Niemi. Vain 18 sekuntia edellisestä ja maaliverkot heiluivat jälleen, kun Tomi Tario viimeisteli rutiinilla maalinedustalta 0-5 lukemat taululle Markus Henrikssonin ja Petteri Vähäpesolan upeasta esityöstä. Peli tuntui tässä kohtaa ratkenneelta, sen verran pahasti Tavastia Shrimps oli lyöty köysiin. Kotijoukkue ei kuitenkaan ollut vielä valmis luovuttamaan vaan onnistui henkeä nostattaneessa 1-5 kavennuksessaan 8 minuuttia ennen ottelun loppua. WBH pääsi ylivoimalle heti tämän jälkeen, mutta sen tyrmistykseksi Tavastia onnistui alivoimaisena iskemään taululle jo 2-5 lukemat, kun viivalaukaus kilpistyi ensimmäiseen blokkaajaan ja siitä seurannut 2-0 hyökkäys johti kavennusosumaan. Kaksi ja puoliminuuttia ennen ottelun loppua ryhdyttiin pelaamaan tasavajaalla, kun kulmanahinan seurauksena tuomari päätyi salomonintuomioon. 4 vs 4 pelatessa WBH kampitti itselleen vielä toisen jäähyn ja näin se joutui alivoimalle. Tällä kertaa alivoiman pasmat olivat todella pahasti sekaisin ja niin Tavastia onnistui nopeasti ylivoimallaan iskemään 3-5 lukemat taululle. Tämän jälkeen karhupaidat onnistuivat kuitenkin jäädyttämään pelin, eikä Tavastia enää päässyt tekopaikoille. Simolan veljekset taikoivat kiekon kerran tyhjänä odottavan maalin tolppaan, mutta lopulta 3-5 lukemat jäivät taululle ja näin WBH juhli seurahistoriansa ensimmäistä mitalia.

PELIN RATKAISU:

Vierasjoukkue WBH halusi voittoa enemmän. Joukkue onnistui hyödyntämään hienosti edun, jonka se sai pelaajamäärästä. 0-5 maaliin asti karhupaitojen puolustuspelaaminen oli todella hyvällä tasolla, mutta lopussa keskittymisen herpaantuminen aiheutti kavennusosumia. Missään kohtaa voitto ei kuitenkaan varsinaisesti ollut uhattuna. Pronssimitalit olivat joukkueelle ansaitun onnellinen päätös hienolle pelikaudelle. Ensi vuoden tavoite joukkueelle on jo tässä kohtaa selvä. Päättää kausi voittoon, kirkkaamman mitalin kera.

KAUDEN VIIMEINEN WBH- TÄHDISTÖ:

⭐⭐⭐ Petri Korhonen (OL), 1+2

Joukkueen kapteeni johti joukkojaan eturintamassa. Tärkeä avausmaali ja kolmen tehopisteen iltapuhde. Väsytti liikkeellään vastustajan raskasjalkaisempia pelaajia. Hieno päätös erinomaiselle kaudelle.

⭐⭐ Riku Moilanen (OP), 0+2

Välierän alavartalovamman vuoksi huilannut puolustuksen tukipilari pelasi erinomaisesti, vaikka ei vielä 100% kuntoon ollut toipunutkaan. Pari tehopistettä, jämäkkää maalinedustan pelaamista ja voittamisen halu kohdallaan. Hieno debyyttikausi karhupaidoissa.

Janne Niemi (VP), 0+1

Pitää joukkueen luistinten terät kunnossa. Nyt oli laittanut terät hyvää luistoon itselleen ja nousi jatkuvasti vahvasti kiekolla hyökkäyksiin. Pieni kaukalo sopi vahvalle kulmavääntäjälle kuin nenä päähän.

Maalivahdit:

Tavastia Shrimps, Benjamin Forss 8+13+12=33

WBH, Saku Uuskoski 12+7+8=27