Valikko

Sarjataulukko

[sjlSarjataulukko statgroupid=’6851′ tblclass=’liigataulu’ type=’small’]

Peiliin katsomisen paikka – pisteet jäivät Malmille

OKK – WBH-F 7-1
(1-0, 2-1, 4-0)

WBH kohtasi tärkeässä harrastesarjan vieraspelissä kotijoukkue OKK:n, joka taistelee WBH:n ohella kärkikahinoissa playoff- paikasta. Vierasjoukkue WBH lähti otteluun peräti 18 kenttäpelaajan voimin, jota oli tarkoitus hyödyntää energian muodossa jäällä. Ottelusta tuli kuitenkin karhulaumalle hyvin hankala, kun jatkuvat jäähyt ja pelin takertelu söivät pelaajien peliaikaa ja työmoraalia.

1.ERÄ

WBH-F ei onnistunut saamaan otteluun tarpeeksi räjähtävää alkusoittoa. Ensimmäisissä vaihdoissa se kyllä hallitsi kiekkoa, mutta vastustajan maalille ei uskallettu ajaa mustelmia kaihtamatta, vaan mielummin pyörittiin laitojen vieressä ja maalin takana. Tärkeään avausmaaliin avautui neljännellä peliminuutilla mahdollisuus, kun Tuomas Mulo taklattiin törkeästi selästä laitaa päin. Ylivoima pyöri pääosin OKK päädyssä, mutta laukauksia ei saatu millään aikaiseksi. YV auttoi kuitenkin vierasjoukkuetta saamaan peliä enemmän omaan hallintaansa. Harmillisesti kuitenkin reilun 7 minuutin kohdalla löysästi pelannut WBH puolustus laukoi viivalta kiekon päin OKK:n pelaajaa, joka kirmasi läpiajoon ja viimeisteli tarkalla vedolla räpyläpuolelle ottelun avausmaalin. Maali sekoitti selvästi karhulauman pasmoja ja loppuerästä pelaajille sattui lukuisia kiekonkäsittelyvirheitä sekä huonoja syöttöjä. Vielä erän viimeisellä sekunnilla vierasjoukkueelle avautui loistava maalipaikka, mutta laukaus avopaikasta päätyi plekseihin ja sen jälkeen törmäykseen maalivahtia päin, josta seurauksena oli kahden minuutin rangaistus. Avauserän jälkeen digitaalit näyttivät siis lukemia 1-0, vierasjoukkueen aloittaessa alivoimaisena toisen erän.

2.ERÄ

Vaihtoaitiossa käytiin kovaa keskustelua erätauolla ja pelaajat yrittelivät herätellä toisiaan otteluun. Viitteitä paremmasta tulevasta olikin heti luvassa, kun Teemu Lipasti pääsi 2 vs 1 hyökkäykseen Miikka Kettusen kanssa alivoiman päätteeksi ja onnistui laukomaan kiekon maaliin yllättävällä laukauksella etuyläkulmaan. Maali antoi WBH:lle selvästi lisää virtaa ja maalipaikkoja saatiin luotua heti seuraavissa vaihdoissa. Joukkue pääsi pian pelaamaan ylivoimaa, mutta se katkesi nopeasti, kun vierasjoukkueelle vihellettiin käsittämätön estämisjäähy nolon sukelluksen jälkeen. Alivoimalle joutunut WBH pääsi pian 2 vs 1 hyökkäykseen, josta Jani Häkkisellä oli paikka lyödä kiekko tyhjään maaliin. Valitettavasti lavan kärjellä lähtenyt veto suuntautui yli tyhjänä ammottavasta maalista. Draamankaarelle sopivasti sitä seuranneesta hyökkäyksestä onnistui OKK laukomaan siniviivalta yläriman kautta kiekon toistamiseen maalin perukoille. Tästä vierasjoukkue ei kuitenkaan lamaantunut vaan joukkue alkoi luoda ison määrän maalipaikkoja rooliaan ottelussa kasvattaneiden puolustajien Juha Supposen ja Tony Träffin johdolla. 24 peliminuutin kohdalla karhupaidat pääsivät ylivoimalle, joka pyöri koko 2 minuutin ajan väkevästi OKK päädyssä. Kiekko ja miehet liikkuivat kauniisti ja hienoilla poikittaissyötöillä pelattiin useampi hyvä laukaisupaikka. Valitettavasti vedot jäivät joko piippuun tai suuntautuivat ohi ja henkisesti tärkeää tasoitusta ei saatu aikaiseksi. Loppuerän aikana WBH pääsi vielä useampaan makoisaan maalipaikkaan, mutta vetojen laadussa oli sunnuntain tapaan jälleen parantamisen varaa. Todellinen tikari sydämiin tuli puoliminuuttia ennen toisen erän päätöstä, kun vapaaksi maalinedustalle unohtunut OKK pelaaja ohjasi WBH maalilla torjuneen Peter Hortlingin ohi kiekon maaliin. Toisen erän jälkeen tilanteena siis 3-1, joka ei vastannut pelitapahtumia jäällä.

3.ERÄ

Kolmanteen erään WBH-valmennus yritti herätellä joukkuetta ketjumuutoksilla. Hetken näytti siltä, että uusitut ketjut antoivat tarvittavan lisäpuhdin joukkueeseen, mutta selkärangat naksahtivat totaalisesti poikki, kun päätöserän neljännellä peliminuutilla OKK pelaaja iski kiekon hienosti ilmasta maaliin. Lisää seurasi minuutti myöhemmin, kun kiekko löysi viidennen kerran tiensä WBH:n maaliin. WBH sai vielä mahdollisuuden ylivoimalla, mutta sitä ei onnistuttu hyödyntämään laisinkaan, pyörityksen jäädessä pahasti piippuun. Ylivoiman jälkeen vierasjoukkueen kasetti alkoi pettää, ja jäähyt astuivat esiin. Joukkue pelasi loput kuusi peliminuuttia käytännössä kokoajan alivoimalla, jonka OKK hyödynsi kahdesti. Päätöslukemina siis nöyryyttävät 7-1. Tappio oli erittäin karvas sarjatilanteen kannalta. Se oli myös peliesityksen puolesta todella kehno suoritus joukkueelta, jossa vaadittavaa voittamisen tahtoa esiintyi liian harvan pelaajan pelaamisessa.

OTTELUN RATKAISU:

Vierasjoukkueen työmoraali ei ollut voittamiseen vaadittavalla tasolla. Kiekollinen pelaaja jätettiin jatkuvasti liian yksin kiekon kanssa. Tehokkuus maalipaikoissa oli luokatonta, sillä vaaralliset maalipaikat jakaantuivat joukkueiden välillä tasan. Liika jäähyily sotki pelirytmiä ja söi ennestään heikkoa työmoraalia. Puolustajien viivapelaaminen oli paikoin luokatonta. Pelin avaamisessa oli myös pääosin isoja vaikeuksia, kohtuullisen ylhäältä karvannutta kotijoukkuetta vastaan. Monella pelaajalla on ottelun jälkeen syvä peiliin katsomisen paikka.

WBH-TÄHDISTÖ:

⭐⭐⭐ Juha Supponen

Ylivoimainen ottelun ykköstähti. Purjehti jatkuvasti kiekon kanssa keskialueen yli hyökkäyspäätyyn ja teki kiekolla hyviä ratkaisuja ympäri kenttää. Ylivoiman kapellimestari. Voittamisen halu loisti otteista ja pelasi kauden parhaan ottelunsa.

⭐⭐ Tony Träff 

Jatkuvasti tähdistöön yltävä kiekollinen puolustaja pelaa vahvaa kautta. Kohautti yleisöä muutamalla upealla coast to coast kuljetuksellaan, mutta vetojen laatu jäi kehnoksi. Supposen ohella harvoja, joista halu voittaa peli näkyi katsomoon asti.

⭐ Mark Simanovskiy

Lähes pari kuukautta jäiltä pois ollut väkkärä taituri esiintyi edukseen ottelussa. Teki hyvällä moraalilla töitä kahteen suuntaan ja loi varsinkin ylivoimalla hyvin paikkoja ja tilaa jäällä. Nousi päätöserässä ykköskenttään.