Valikko

Sarjataulukko

[sjlSarjataulukko statgroupid=’6851′ tblclass=’liigataulu’ type=’small’]

Nyt valkoiset karhut harmittelee – ”Hukkareissu Espooseen”

Vuosaarelaisten kausibudjetti oli laskelmoitu täysin länsimetron varaan, mutta onneksi arvokkaat yhteistyökumppanit mahdollistivat vierasmatkan. Pitkän Kovasen sijaan Karhulauma saapui hallille espoolaisittain yksityisautoilla. Kuten otteluennakosta ilmeni, oli kokoonpanossa tänään paljon mielenkiintoisia elementtejä. Puolustukseen oli selvästi haettu modernia offensiivisuutta, joten taustajoukot olivat rohkeasti reagoineet avauspelin sudenkuoppiin.

Avauserä oli erittäin tasainen ja vierasjoukkueen tiivis viisikkopeli pakotti Rangersin pyörimään kulmissa. WBH:n rauhallinen avauspeli tuotti myös laadukkaita hyökkäyksiä ja espoolaisten veskari saikin taatusti hien päälle heti alusta lähtien. Avausmaaliin voisi hyödyntää lauserakennetta edellisen pelin avausmaalin raportoinnista, sillä Tuomas Mulon voimaluistelu oikeasta laidasta yhdistettynä laadukkaaseen viimeistelyyn, alkaa olla jo tavaramerkkikamaa. Kun Jani Oja vastasi otteluennakon huutoon viimeistelemällä luukulta erän lopulla, lähdettiin ensimmäiselle huilille 1-2 vierasjohdossa.

Toinen erä olikin kuin eri peli, kun WBH sekoitti oman pelinsä jäähyilemällä. Avauserän draivia ei saatu päälle jatkuvan av-pelaamisen takia ja hyökkäyspelaamisesta ei löydy kirjoitettavaa mihinkään suuntaan, sillä laadukkaita laukauksia ei saatu koko erässä ensimmäistäkään. Vaikka Karhukassari Abel Rautakoski pelasikin huippuottelun ottanen paraatiseivejä jatkuvalla syötöllä, alkoi kliinisesti viimeistelevä vastustaja rokottamaan lukuisista paikoistaan. Rangersin viedessä toisen vartin tylysti 4-0 oli arktisilla karhuilla murakka takamatka kirittävänä kolmanteen erään.

Vaikka kolmas erä olikin hieman tasaisempi, ei todellista kirivaihdetta saatu silmään vastustajan kotrolloidessa viisasti peliä. Vasta todellisen erikoismiehen Miikka Kettusen tuuletus mailataituruutta vaativan viimeistelyn merkiksi herätti vieraat taas taistelemaan voitosta. Viimeisten minuuttien asenteella ja luistelulla kun olisi painettu koko 45min niin tulos olisi taatusti ollut toinen, mutta nyt ei ollut palkintoa luvassa. Kuin naulaksi arkkuun kotijoukkue kihautti viimeisellä minuutilla loppunumeroiksi 6-3 ja jatkaa sarjassa ilman pistemenetyksiä.

Kotijoukkueelta piiruakaan kunniaa viemättä, WBH todisti ainakin itselleen, että pelin ollessa edes hitusen uomissaan, on kuka tahansa voitettavissa. Tuomarit, etenkin vanhempi herra, ansaitsee kehut kommunikoinnistaan. Täysiin karhunvatukoihin on kuitenkin kovat kriteerit ja muutaman verisestikin päättyneen tilanteen missaamien tiputtaa arvosanan 2/3 vatukaan.