Valikko

Sarjataulukko

[sjlSarjataulukko statgroupid=’6851′ tblclass=’liigataulu’ type=’small’]

Mailat ja unelma säpäleiksi – matka jatkuu pronssipeliin

TJV Young Stars – WBH 4-1
(0-0, 2-0, 2-1)

White Bears Helsinki eteni vuoden tauon jälkeen Stadi-liigan välieriin, kun se kaatoi viimeisellä kierroksella HC Wolfin 2-3 lukemin. Eroa viidenneksi jääneeseen F.I.L.A:an jäi lopulta kolme sarjapistettä. Niinpä tasaisen sarjakärjen välieräpareiksi muodostuivat TJV Young Stars (1.) – WBH (4.) & Tavastia Shrimps (2.) – Gladiators (3.).

Runkosarjan keskinäiset ottelut TJV:n kanssa olivat kumpainenkin todella tasaisia ja kovatasoisia vääntöjä, joista ensimmäisen WBH voitti 8-7 ja toisen TJV lukemin 3-2. TJV joutui lähtemään otteluun ilman kahta pistekärkeään, WBH puolestaan oli puolustuksen osalta loukkaantumisten murjoma. Puntit kokoonpanon suhteen olivat siis kokolailla tasan.

1.ERÄ

TJV Young Stars sai kaksi vaarallista ylivoimahyökkäystä heti avausminuutilla, mutta maalissa akrobaattisia torjuntoja esittänyt Saku Uuskoski kuitenkin esti shokkialun realisoitumisen maalin muodossa. Toisesta peliminuutista eteenpäin vierasjoukkueena kotiluolassa esiintynyt WBH sai pelistään kiinni. Liukasliikkeiset hyökkääjät Joni Jouhkimaisen johdolla aiheuttivat useamman jäähyn TJV:lle kampituksesta, mutta monta selvää rikettä jäi myös viheltämättä. Seuranneilla ylivoimilla joukkue onnistui viivan kautta luomaan lukuisia laadukkaita vetoja ja maalipaikkoja, mutta myös TJV maali säilyi koskemattomana. Paras maalipaikka siunaantui kapteeni Korhoselle, jonka laukaus suuntautui ohi tyhjästä maalista TJV puolustuksen painostuksessa. Erän loppupuolella WBH sai kaksi turhaa jäähyä, jotka kuitenkin erinomaisesti pelannut alivoimanelikko sai nollattua. Pudotuspelihenkinen avauserä päättyi lopulta maalittomiin 0-0 lukemiin, vaikka vierasjoukkue WBH hallitsikin pääosin kiekkoa ja onnistui luomaan myös enemmän maalipaikkoja.

2.ERÄ

Toinen erä alkoi siitä mihin ensimmäinen erä jäi. Pelitempo oli kohdillaan ja jokaisesta irtokiekosta väännettiin tosissaan. WBH joutui lopulta pitkään pyöritykseen omalla alueella huolimattoman kiekollisen pelaamisen seurauksena. Lopulta kiekonmenetys omassa kulmauksessa oli liikaa ja TJV pelasi upealla poikittaissyötöllä onetimer-paikan takatolpalle, jota Uuskoski ei venytyksestä huolimatta saanut pysäytettyä. Arvokas avausmaali meni siis TJV:lle, vaikka pelitapahtumat ehkä toisin olisivatkin antaneet odottaa. Maali antoi kotijoukkueelle selvästi lisää energiaa, vaikka myös WBH onnistui luomaan yhä hyvällä tahdilla maalipaikkoja. Avausmaali kuitenkin selvästi heikensi karhupaitojen omanpään lähtöjä, kun hyökkääjillä oli liian kiire maalintekoon ja puolustajat eivät malttaneet antaa tarpeeksi helppoja syöttöjä. Näistä syntyi paljon syötönkatkoja ja keskialueen ylitys alkoi tökkimään. WBH:lla oli kuitenkin monta laadukasta maalipaikkaa, sillä sen hyökkäysalueen pelaaminen toimi edelleen erinomaisesti pakkien tukien hyökkäyksiä erinomaisesti. Paras maalipaikka avautui Christopher Tilkille, jonka onetimerin TJV maalivahti pysäytti hämmästyttävällä kilpitorjunnalla. Lisäksi maalintekoa pääsivät kokeilemaan kiekolliset puolustajat Wester ja Simola, jotka paukuttivat koko ottelun kiekkoa maalille kovaa tahtia. Pelin todellinen käännekohta nähtiin erän lopussa, kun WBH hyökkäys päättyi mailan katkeamiseen. Seuranneesta vastahyökkäyksestä TJV onnistui iskemään maalin puolittaisesta läpiajosta jalkoväliin suuntautuneella löysähköllä vedolla. Maalintekijä oli räikeästi paitsiossa vastaanottaessaan syötön, mutta tämä jäi tuomareilta noteeraamatta. Näistä 2-0 lukemista lähdettiin lopulta kohti viimeistä erää. Vaikka WBH onnistui edelleen luomaan enemmän laukauksia ja vaarallisia maalipaikkoja, kääntyi pelin kiekollinen hallinta selvästi kotijoukkue TJV:lle.

3.ERÄ

Kolmannen erän alkajaisiksi tunteet kuumenivat ja kentällä nähtiin pienet nyrkkihippaset. Tilanne syntyi kun TJV:n pelaaja löi useampaan kertaan härskisti maalivahti Saku Uuskoskea sormille ja tilanteesta suivaantunut Niklas Oja ajautui mittelemään nyrkein huitojan kanssa. Tilanteen seurauksena WBH joutui alivoimalle, jonka se kuitenkin kesti jälleen hienosti. Kuitenkin heti jäähyn päättymisen jälkeen ottelu tuntui saavan ratkaisunsa, kun WBH sekoili vaihtonsa kanssa. Tulostaulun virheellisen tiedon vuoksi viides WBH pelaaja ryntäsi kaukalosta vaihtoon ja sen seurauksena yhdellä puolustajalla operoinut vierasjoukkue joutui antautumaan kolmannen kerran. Tämän jälkeen kapteeni Korhonen yritti herätellä joukkojaan pienillä ketjumuutoksilla. Uusittu ykköskenttä onnistuikin elintärkeässä 3-1 kavennuksessa 5 minuuttia ennen loppua, kun itse Korhonen viimeisteli suoraan syötöstä upean maalin Joni Jouhkimaisen ja Tom Westerin esityöstä. Tämän jälkeen WBH yritti vimmatusti hakea lisämaaleja, mutta kiekko ei tahtonut millään löytää tietään TJV maaliin. Lopulta katkennut komposiitti kostautui toistamiseen joukkueelle, kun kuudella pelaajalla kavennusta hakiessa Jouhkimaisen maila katkesi lyöntilaukauksessa ja TJV viimeisteli katkerasti 4-1 loppulukemat tyhjään maaliin.

OTTELUN RATKAISU:

Tasainen peli ratkesi viimeistelyn tehokkuuteen ja sen puutteeseen. WBH onnistui luomaan jokaisessa erässä enemmän laadukkaita maalipaikkoja, mutta liian moni laukaus suuntautui keskelle maalia. TJV sai maalinsa harmittavien sekaannusten ja mailanrikkoutumisten kautta, mutta koko kautta peilaten oikea joukkue eteni finaaliin.

PRONSSIPELI:

White Bears kohtaa pronssiottelussa oman välieränsä Gladiatorsille 0-3 hävinneen runkosarjan kakkosen Tavastia Shrimpsin. Ottelu pelataan Paloheinän jäähallissa lauantaina 24.3 klo 18:00. Karhupaidat hävisivät vuosi takaperin harrastesarjan pronssipelissä juuri Tavastian harrastejoukkueelle, joten pientä revanssihenkeä on ilmassa. Kausi halutaan päättää voittoon!

VÄLIERÄN TÄHDISTÖ:

⭐⭐⭐ Samu Simola(P)

Todellinen tuhlaajapoika. Puolen tusinaa hyvää maalipaikkaa, mutta kiekko ei löytänyt maaliviivaa lähemmäksi perille. Pelasi kiekkoa omille ja voitti lähes jokaisen kaksinkamppailun ympäri kaukaloa.

⭐⭐ Tom Wester (P)

Dominoi hyökkäysiniviivaa ja kirjasi yli 10 laukausta. Ruuti kuitenkin myös märkää. Peli-ilo loisti otteista.

Tilk-Meriluoto-Korhonen

Joukkueen terävimpänä keihäänkärkenä ja selkärankana koko kauden operoinut ykkösvitja loi todella paljon hyviä maalipaikkoja, ja onnistui myös ainoan maalin viimeistelyssä. Ruuti oli kuitenkin muun joukkueen tapaan tavallista märempää, kova tahtotila söi rentoutta maalipaikoissa.