Valikko

Sarjataulukko

[sjlSarjataulukko statgroupid=’6851′ tblclass=’liigataulu’ type=’small’]

Ehjä vierasesiintyminen toi voiton sarja-avauksesta – Masalinille täydellinen alku karhupaidassa

EsPa–WBH-F
1–5 (1–1, 0–2, 0–2)

1. erä

WBH aloitti kamppailun tarkkaillen, mutta fiksusti joukkueena pelaten. Avauserän edetessä karhupaidat ottivat kuskin paikan. Helsinkiläisvieraat olivat potkun edellä ja pitivät pelitemmon korkealla. Kaikki kolme kentällistä olivat asialla heti ja tolppien välissä Abel Rautakoski toimi viimeisenä lukkona. Karhupaidat avasi maalihanat ajassa 12.44 suorasta hyökkäyksestä: keskialueen kiekonriiston jälkeen Juhamatti Pukka nousi hyökkäysalueelle ja laukoi, salibandykentiltä tuttu EsPa-vahti Pekka-Paavali Sintonen torjui patjallaan eteen ja ensiesiintymisensä WBH:ssa tehnyt Kalle Masalin niittasi irtokiekon verkon perukoille. Kuuluisa maalin jälkeinen vaihto kuitenkin kostautui, kun espoolaiset tasoittivat kamppailun 46 sekuntia WBH:n avausmaalista vastahyökkäyksen päätteeksi. Karhupaidoilta tärkeä alivoiman tappaminen aivan erän loppuun. Lukemista 1–1 lähdettiin toiseen erään.

2. erä

WBH paransi peliä toisessa erässä ja rakensi useita hyviä maalipaikkoja. Omassa päässä karhupaidoilla ei ollut missään vaiheessa hätää, eikä kotijoukkue missään vaiheessa päässyt pitkiin hyökkäyksiin. WBH siirtyi ajassa 18.53 2–1-johtoon, kun konkarihyökkääjä Juha Nylund napautti ovelasti pienestä kulmasta limpun verkkoon. Karhupaitojen kakkosketju Kalle Masalin-Mikko Mannonen-Juhamatti Pukka oli tehokkaalla pelipäällä ja vastasi karhupaitojen kolmannesta osumasta, joka oli kiistatta Youtube-kamaa: Masalin pudotti hyökkäyssinisen jälkeen kiekon pelintekijä Mannosen lapaan. Tämä ei lähtenyt itse laukomaan, vaan teki pienen feikin ja tarjoili rystyllä no-look-syötön takatolppaa kohti liukuneelle Masalinille, joka täräytti taukolukemiksi 3–1. Karhupaidat pääsivät toisessa erässä juonimaan kahdesti ylivoimakuvioita, mutta vaikka paikoille päästiin, niin siinä riittää vielä parannettavaa seuraaviin koitoksiin.

3. erä

Pelitempo tippui kolmannessa erässä aavistuksen, mutta WBH jatkoi vahvaa tekemistä. Jokainen pelaaja löi itsensä likoon ja pelihuumori oli korkealla. WBH tappoi illan toisen alivoimansa sellaisella tavalla, joka ei jättänyt mitään arvailujen varaan. Vierailla oli vajaalla paremmat maalipaikat kuin vastustajalla, eikä missään vaiheessa ollut hätää. Eikä kahta ilman kolmatta. Upean debyytin tehnyt Masalin kruunasi iltansa hattutempulla ajassa 39.12 tähän tyyliin: Mannonen nousi kiekon kanssa kulmasta ja tarjoili poikittain Masalinille, joka sivalsi pikkumustan reppuun. Karhupaidat lisäsivät johtoaan vain 44 sekuntia myöhemmin. Jos haluat pizzaa mene pizzeriaan, jos haluat tehdä maalin, mene maalille -fraasia toteutti valtavan työmäärän joukkueen eteen tehnyt Miikka Kettunen, joka lapioi luukulta hyvän painostuksen päätteeksi loppulukemiksi 5–1. Päätöserässäkään omassa päädyssä ei nälkäisellä vierasjoukkueella ollut vaikeuksia. WBH pelasi ehjän vierasottelun ja nappasi sarja-avauksesta ansaitusti täyden pistepotin.

Ottelun ratkaisu:

Kapteeni Jani Häkkisen johdolla päättäväisesti ja työnteon kautta Espoon vierailulle tullut WBH oli vastustajaa edellä jokaisella osa-alueella. Maalissa Abel Rautakoski torjui kaikki ykköskiekot ja kakkoskiekoilla WBH oli tänään hyvin paikalla. WBH pelasi hyvin joukkueena ja ketjukoostumukset toimivat erinomaisesti. Puolustajat avasivat peliä nopeasti ja syötöt napsuivat lapoihin. Sarja-avauksessa saattaa aina olla lisäjännitystä, mutta sitä ei karhupaitojen otteissa näkynyt. Vauhdikas kiekkopeli kokonaisuudessaan, mutta kaikki tiedostavat vastustajan varmasti koventuvan tästä. Hieno startti kauteen!

Maalivahdit:

Pekka-Paavali Sintonen, EsPa 5+10+7=22
Abel Rautakoski, WBH-F 5+3+3=11

WBH-tähdistö:

⭐⭐⭐ Kalle Masalin 3+0
Hyvin liikkuva ja taitava hyökkääjä oli iskussa. Muodosti toimivan koostumuksen Mannosen ja Pukan kanssa. Teki töitä kahteen suuntaan ja paikkoja oli vielä useampaankin osumaan. Kerrassaan mahtava debyytti karhupaidassa.

⭐⭐ Tuomo Askola, 0+0
Pikahälytyksellä kaukaloon. Pelasi huikean kamppailun, ja voi pojat sitä luistelua. Toi monta kertaa kiekon omalla jalalla hyökkäyspäähän ja puolusti omassa päässä ensiluokkaisesti. Eikä se palkinto maalin muodossa hyvästä ottelusta nyt kovin kauaksi jäänyt.

⭐ Tony Träff, 0+0
Teki useita tärkeitä katkoja ja avasi peliä hienosti. Luistin liikkui hyvin ja oli vahva kaksinkamppailuissa. Muutama hyvä laukaus viivasta. Mallikas esitys.